Tuesday, 27 September 2016

Filled Under:

Berita Sedih Buat Peminat Nabil Ahmad.. Selepas Beberapa Tahun Berkahwin Akhirnya Dia Terpaksa Akur Dengan Takdir, Jodohnya Tidak Panjang Dengan. . .

Berita Sedih Buat Peminat Nabil Ahmad.. Selepas Beberapa Tahun Berkahwin Akhirnya Dia Terpaksa Akur Dengan Takdir, Jodohnya Tidak Panjang Dengan. . .INSTAGRAMNYA...

Sekali lagi kes laman sosial artis digodam. Kali ini Nabil Ahmad pula menerima nasib malang apabila akaun Instagram beliau yang dikongsi bersama isterinya, Zira telah digodam kelmarin sehingga kehilangan pengikut seramai 1.2 juta. Keadaan ini turut memberi tekanan kepada Nabil dan isteri yang menggunakan akaun tersebut untuk tujuan perniagaan.

“Zira yang menyedari akaun kami digodam apabila tidak dapat memasukkan kata laluan Instagram, semalam. Apabila dia cuba untuk memasukkan kata laluan baharu, emel yang diterima bukan emel sebenar kami. Sudah pasti keadaan ini menyukarkan tugasan harian termasuk komitmen terhadap urus niaga dengan pelanggan serta pengiklan”

“Sebagai langkah lanjut, saya membuka akaun baharu dengan nama @Nabilzira. Tidak sangka dalam saya mengambil langkah berjaga-jaga selepas mengetahui beberapa rakan selebriti sebelum ini pernah menjadi mangsa godam, akhirnya terkena jua,” katanya kepada Berita Harian Online berhubung dengan akaun laman sosialnya yang digodam kelmarin.


Lebih mengecewakan lagi buat pasangan ini adalah kerana mereka juga turut kehilangan detik indah perkembangan dua anak mereka yang sedang membesar. Sementara itu Nabil turut memaklumkan bahawa beliau lebih selesa berkongsi akaun Instagram bersama isterinya kerana beliau lebih bijak menguruskannya, walaupun dirinya sendiri jarang memuat naik gambar.

Sebelum ini beberapa selebriti popular tempatan lain seperti Jihan Muse dan Emma Maembong juga pernah menerima nasib yang sama serta kehilangan puluhan ribu pengikut berikutan kejadian itu. Tindakan tidak bertanggungjawab penggodam itu bukan sahaja memberi tekanan malah ia turut menyusahkan orang lain untuk menghubungi selebriti kesayangan.

0 comments:

Post a Comment